Have any questions? +1-800-corporate or info@corporateplus.com

 

Historien om Ilse Made kilden

En lille tur på 700 meter fra Ilse Made Hotel er Det at, man finder den helligkilde, som hotellet har fået navn efter. Ilse made er nemlig en af Danmarks omkring 700 helligkilder. I bronzealderen lå havet længere væk, og helligkilden fungerede som brønd. Man kan i dag se det øverste af en 3.000 år gammel, hul og lodretstående egetræsstamme, der er boret ned i sandet, hvor kilden befinder sig. Nutidens helligkilde og havet dog stort set gået i et, så vandet derfra er salt, men på Valborgaften, den 30. april siges det at være ferskt. Navnet har kilden fået efter en druknet ung kvinde, Ilse, der skyllede i land på stedet. Made betyder slet og ret vådområde. Sagnet fortæller, at ikke fire heste kunne slæbe liget til hverken Tranebjerg eller Kolby, men til Onsbjerg gik det nemt. Derfor hænger der i Onsbjerg Kirke også det gyldne kors, som er fundet på stedet.

 

Mindmove Retreat 2019 v. Lotte Bregendahl Laursen

Mindful movement
Dette retreat vil med ugangspunkt i pilates- og yogaøvelser samt mindfulness have fokus på personlig udvikling, velvære og udviklingen af medfølelse, i os selv, for os selv og blandt de mennesker, vi omgås.

Fra moderne psykologisk forskning ved vi, at mange mennesker oplever en forhøjet tendens til selvkritik, bl.a. i form af negative tanker omkring sig selv, egne evner og præstationer, når livet bliver udfordrende. Vi er ofte meget hårde ved os selv og glemmer at give os selv den omsorg, ro og forståelse, som vi helt naturligt ville give andre. 

Min ambition er, med bevægelse og vejrtækning som redskaber, at hjælpe mennesker med at skabe mere balance i deres liv - både alene og sammen med andre såvel som privat og i karrieren. 

​Vi vil fokusere på mindful bevægelse og lære, hvordan vi kan bruge vores vejrtrækning, når vi føler os udfordret - fysisk såvel som mentalt. Der bliver vekslet mellem forskellige mindmove hold (soft, energise, strong) og meditationer, og så vil der selvfølgelig være tid til at nyde de fantastiske og rolige omgivelser på Samsø og Ilse Made

MvH.Lotte Bregendahl Laursen

Køb en plads her 

 

 

I 2018 har vi startet et samarbejde med Øko And Samsø

Det er vi meget glade for og her er lidt om dem.

På den økologiske gård Søkjærlund i Kolby Kås opdrætter vi ænder og dyrker grøntsager af høj kvalitet.

Ænderne

Vores ænder har god plads på marken og adgang til frisk grønt hver dag. De bliver fodret med økologisk foder og korn, der bliver dyrket på lokale økologiske gårde. Økologiske ænder lever længere og bevæger sig mere end konventionelle ænder. Sammen med det naturlige foder, er det med til at udviklet kødets struktur og give en fantastisk smag. Vores berberiænder er et helt unikt produkt, som vi især sælger til restauranter, mens vores landænder er perfekte til Mortens Aften og Julemiddagen.

Grøntsagerne

På vores marker dyrker vi et stort udvalg af grøntsager. Vi specialiserer os i særlige sorter, der er efterspurgt af restauranterne lokalt og på fastlandet. Da vi går meget op både kvalitet og miljø, er den sprøjtefrie, økologiske dyrkning en selvfølge for os. Vi er omhyggelige med at bevare jordens frugtbarhed og arbejde sammen med naturen. Det gør vi blandt andet ved at så blomster mellem grøntsagerne, der tiltrækker nyttige insekter og plante grøntsager, der er gavnlige for hinanden, tæt sammen. Det giver en smuk, levende mark, der minder om en have, men i ret stor skala. I er altid velkomne til at besøge vores gård og opleve det selv. I vores bod kan du også finde sæsonens lækre grøntsager.

Naturen

Vi er priviligerede med en fantastisk beliggenhed og udsigt ned til vandet. Det vil vi gerne dele med andre, så I er altid velkomne til at tage en gåtur rundt om vores jord, på de afmærkede stier. I kan gå en tur op og nyde udsigten fra Studebjerg, eller ned til vandet ved ”Det Hemmelige Sted”.

Besøg dem på Vestermarksvej 45 i Kolby Kås.

 

I 2017 kom Bogen Om Badehoteller

”Denne bog er lige så lækker som et ophold på et badehotel. Bogen har et stort, smukt format i støvet hvid med tykt papir og billeder på hver eneste side. Billederne stråler af eksklusivitet, varme og sommerstemning, når det er allerbedst. Bogens tekster er dels informative om det historiske og meget rosende om alle hotellerne. Det er en hyldest til badehotellerne.”

Du kan læse om ilse made i bogen her  Bogen Om Badehoteller

 

Årets kartoffelmad 2017

Ved årets kartoffelmadskonkurrence 2017 deltog Ilse Made traditionen tro. Niveauet var højt - siden kartoffelmadskonkurrencen for første gang løb af staben er niveauet på konkurrencen steget fra at være en traditionel kartoffelmad til at være små kunstværker.

Ilse Made svar på årets kartoffelmad var en fin lille medaljon. Bunden bestod af hjemmelavet rugbrød med små strejf af peber, dernæst en grøn aspargessmør, små syltede hvide asparges, babykartofler fra Erik Grenå i Vesterløkken. En mayo lavet på bakskuld, syltede rødløg, hjemmelavet bacon af økosvin. Pyntet af med porreaske og små purløgsblomster.

Denne kreation gav os den meget eftertragtede publikumspris, som vi er meget stolte af. Ilse Made deltager naturligvis igen i 2018, som vi allerede nu er i gang med at lave forberedelser til.

 

 

  • terrassen
  • udsigt fra bagside af ilse made
  • Vores Tyr
  • Publikumsprisen 2017
  • Ilse made Kilden
  • Værelse 12
  • Konference rom
  • Forside af ilse made
  • Bag side af ilse made mod havet