Have any questions? +1-800-corporate or info@corporateplus.com

 

Historien om Ilse Made kilden

En lille tur på 700 meter fra Ilse Made Hotel er Det at, man finder den helligkilde, som hotellet har fået navn efter. Ilse made er nemlig en af Danmarks omkring 700 helligkilder. I bronzealderen lå havet længere væk, og helligkilden fungerede som brønd. Man kan i dag se det øverste af en 3.000 år gammel, hul og lodretstående egetræsstamme, der er boret ned i sandet, hvor kilden befinder sig. Nutidens helligkilde og havet dog stort set gået i et, så vandet derfra er salt, men på Valborgaften, den 30. april siges det at være ferskt. Navnet har kilden fået efter en druknet ung kvinde, Ilse, der skyllede i land på stedet. Made betyder slet og ret vådområde. Sagnet fortæller, at ikke fire heste kunne slæbe liget til hverken Tranebjerg eller Kolby, men til Onsbjerg gik det nemt. Derfor hænger der i Onsbjerg Kirke også det gyldne kors, som er fundet på stedet.

 

 

Bogen Om Badehoteller

”Denne bog er lige så lækker som et ophold på et badehotel. Bogen har et stort, smukt format i støvet hvid med tykt papir og billeder på hver eneste side. Billederne stråler af eksklusivitet, varme og sommerstemning, når det er allerbedst. Bogens tekster er dels informative om det historiske og meget rosende om alle hotellerne. Det er en hyldest til badehotellerne.”

Du kan læse om ilse made i bogen her  Bogen Om Badehoteller

 

 

Årets kartoffelmad 2017

Ved årets kartoffelmadskonkurrence 2017 deltog Ilse Made traditionen tro. Niveauet var højt - siden kartoffelmadskonkurrencen for første gang løb af staben er niveauet på konkurrencen steget fra at være en traditionel kartoffelmad til at være små kunstværker.

Ilse Made svar på årets kartoffelmad var en fin lille medaljon. Bunden bestod af hjemmelavet rugbrød med små strejf af peber, dernæst en grøn aspargessmør, små syltede hvide asparges, babykartofler fra Erik Grenå i Vesterløkken. En mayo lavet på bakskuld, syltede rødløg, hjemmelavet bacon af økosvin. Pyntet af med porreaske og små purløgsblomster.

Denne kreation gav os den meget eftertragtede publikumspris, som vi er meget stolte af. Ilse Made deltager naturligvis igen i 2018, som vi allerede nu er i gang med at lave forberedelser til.

 

 

  • Morgenmadsterrassen
  • Publikumsprisen 2017
  • Værelse 12
  • Konference rom
  • Havestue
  • Ilse made Kilden